Xpozer

Foto: Anne Loos
Foto: Anne Loos

Fotografie is een vakmanschap en dat weten ze bij Xpozer. Arend Spaans is door Xpozer getest op fotokwaliteit en service, zodat je de mooiste fotoafdrukken krijgt voor een maximale Xpozer beleving. Als je door een Xpozer PRO fotograaf foto’s laat maken dan weet je zeker dat deze fotograaf verstand van fotografie heeft en haarscherpe foto’s aflevert. Lees de onderstaande info eens door en heeft u vragen neem dan contact met mij op.

Deel je mooiste foto’s met familie en vrienden.

Niet in een fotoboek , maar haarscherp uitvergroot op een Xpozer in je interieur. Makkelijk, stijlvol en haarscherp. Met een paar klikken bestel je je mooiste foto of collage op Xpozer. Je ontvangt dan een fotoafdruk met maximale scherpte op een dun kunststof fotofolie met een uniek Xpozer spansysteem. Het Xpozer spansysteem bevestig je aan de achterzijde van je foto en spant de foto strak op. Wissel je foto’s voordelig en snel met de Xpozer Wisselfoto’s. Zo deel je altijd jouw laatste foto momenten.

 

Altijd strak gespannen

Canvas is voor schilders.

Fotografen kiezen voor Xpozer

Onder elke omstandigheid schittering vrij

verwisselbaar systeem

HD kwaliteit

Informatie bestellen

Je kunt je eigen foto’s bij de Xpozer fotograaf af laten drukken op Xpozer.

Voordelen hier van zijn dat dat de Xpozer fotograaf je alles uit handen neemt:

Neem contact op, en je ontvangt alle gegevens die je nodig hebt om je foto af te laten drukken op Xpozer

Je onvangt via de mail een IDEAL betalings mogelijkheid of je maakt het bedrag handmatig via je eigen bank over.

De Xpozer fotograaf kijkt de foto na en past deze zo nodig aan in formaat mocht deze te klein zijn.

De foto wordt in het juiste kleurprofiel omgezet.

De Xpozer fotograaf kan de foto naar wens aanpassen, zoals ruis verwijdering, evt. scherpte en contrast.

Exclusieve formaten alleen te bestellen bij de pro fotograaf.

Je ontvangt de Xpozer afdruk in 3 tot 6 werkdagen.

Je ontvangt een label loze Xpozer. Normaal ( via Xpozer dealers ) wordt er altijd een kleine transparante Xpozer tag onderaan de afbeelding geplaatst. Bij een bestelling via de Xpozer pro fotograaf wordt deze tag weggelaten.

.

Bestel een sample

Een sample van uw eigen foto

Een extra service die de Xpozer PRO fotograaf biedt, is de mogelijkheid om eigen foto’s als sample te kunnen laten afdrukken.

Je ontvangt 1, of naar gelang meer, A5 formaat ( 14 x21cm ) sample van je eigen foto op het speciaal ontwikkelde Xpozer materiaal.

Op deze manier kunt je jezelf,en een ander, overtuigen van de foto kwaliteit op Xpozer.

Specificaties sample pakket

Aantal: 1 of meer samples (eigen foto)

Formaat: A5 (14cm x 21cm)

Kosten: 2,50 per stuk incl. 21% btw incl. verzending.

Bent u overtuigd van Xpozer en bestelt u bij arendspaans.nl uw uiteindelijke Xpozer dan wordt deze gratis naar uw adres verzonden.

%

Nederlands product

Waarom een Xpozer?

Meer detail in je foto afdruk
Echte kleuren dankzij het gekalibreerde fine-art afdrukproces. Een mat fotofolie, dus geen detailverlies door doekstructuur of weerspiegelingen.

Je foto hangt vrij van de muur
Wanddecoratie dat past in elk interieur. Xpozer heeft niet voor niets meerdere design prijzen gewonnen.

Eenvoudig en voordelig je foto’s afwisselen
Dankzij het herbruikbare Xpozer spansysteem span je zo een nieuwe Wisselfoto op. Vernieuwend en voordelig.

Altijd strak opgespannen
Slimme gepatenteerde techniek in samenwerking met de TU Delft zorgt ervoor dat je foto altijd mooi strak en vlak blijft.

Makkelijk op te hangen
Hang je foto op Xpozer makkelijk op aan de muur, in de ophangbeugel of aan een koordsysteem.

Kleuren die kloppen
Dankzij het gekalibreerde afdrukproces komen je kleuren overeen met je originele foto. Dus vanaf nu zijn blauwe luchten, echt blauw en zien huidtinten eruit zoals het hoort.

Matte finish
Het fotofolie heeft een matte uitstraling. Hierdoor is je foto vanuit elke hoek zichtbaar en heb je geen last van weerspiegelingen waardoor de foto rustiger overkomt in het interieur.

Haarscherpe details
De scherpte blijft behouden doordat het fotofolie geen structuur heeft zoals bij een canvas doek. Hierdoor halen we met ons afdrukproces het maximale uit je megapixels

Afdrukkwaliteit

Kleuren die kloppen Dankzij het gekalibreerde afdrukproces komen je kleuren overeen met je originele foto. Dus vanaf nu zijn blauwe luchten, echt blauw en zien huidtinten eruit zoals het hoort.

Matte finish Het fotofolie heeft een matte uitstraling. Hierdoor is je foto vanuit elke hoek zichtbaar en heb je geen last van weerspiegelingen waardoor de foto rustiger overkomt in het interieur.

Haarscherpe details De scherpte blijft behouden doordat het fotofolie geen structuur heeft zoals bij een canvas doek. Hierdoor halen we met ons afdrukproces het maximale uit je megapixels.

10 Xpozer tips

Tip 1: Achtergrond

achtergrond

Bedenk van tevoren waar de foto komt te hangen. Welke kleur heeft de muur? Komt de foto nog goed tot zijn recht? Heeft de foto een witte achtergrond en is de muur ook wit? Dan kan de muur weleens ‘vies’ overkomen. Hoe minder kleuren overeen komen, hoe beter de foto van de muur af spettert!

Tip 2: Horizon

Horizon

Zorg ervoor dat de horizon recht is. Vaak wordt gezegd dat de foto het interessantst wordt als de horizon op 1/3 of 2/3 van de foto ligt, maar niks is natuurlijk verplicht. Experimenteer ook hiermee. Nadat je een formaat hebt gekozen en je hebt geupload kan je de uitsnede aanpassen om met de horizon te experimenteren.

Tip 3: Stofjes

stofjes

Zitten er geen kleine vlekjes of rode ogen op de foto? Deze worden ook mee vergroot, dus probeer ze van tevoren met een fotobewerkingsprogramma
als Adobe photoshop / Lightroom, Apple Aperture, Apple iPhoto of Picasa (gratis) weg te ‘poetsen’. Vaak is er niks meer van te zien en binnen een paar klikken geregeld.

Tip 4: Staat iedereen er op ?

compleet ?

Zorg ervoor dat iedereen volledig op de foto staat; het is niet mooi als alleen de voeten van het onderwerp van de foto af worden gesneden. Let hier extra op bij groepsfoto’s. Soms kan je dan beter meer van het onderwerp afsnijden, bv. vanaf zijn/haar middel.

Tip 5: Combineren

combineren

Wil je echt iets indrukwekkends en groots aan je muur? De formaten zijn op elkaar afgestemd dat ze makkelijk te combineren zijn tot Grids. Probeer eens iets creatiefs, bv. ieder gezinslid staand op een panorama naast elkaar. Of je foto laten overlopen op meerdere Xpozers.

Tip 6: Heldere ogen

heldere ogen

Zorg er in alle gevallen voor dat de ogen van het model helder zijn en glimmen, zo lijkt de hele foto een stuk scherper. Controleer dit zelf makkelijk door de ogen van het model te bekijken op 100% ‘ware grootte’. Andere delen van de foto mogen dan best een beetje onscherp of bewogen zijn.

Tip 7: Panorama

Xpozer panorama

Panorama’s maken indruk! Het Xpozer formaat is hierdoor niet voor niks erg populair. Hoe maak je een panoramafoto? Uiteraard kan je een uitsnede maken uit een ‘normale’ foto, maar het kan ook anders. Veel nieuwe camera’s hebben een 
speciale panoramafunctie, waarbij een aantal foto’s achter elkaar worden genomen en automatisch aan elkaar worden geplakt tot 1 foto. Of je kunt dit achteraf doen met een programma als Autostitch. Check goed of de naden vloeiend in elkaar overlopen.

Tip 8: Collage

Collage

Mocht je niet kunnen kiezen tussen al die prachtige foto’s, maak dan een collage. Dit kan natuurlijk ook al erg leuk met 2, 3 of 4 foto’s. Ook als je foto een te lage resolutie heeft, bv. als deze genomen is met je telefoon, is dit een goede oplossing. Een simpele indeling met een paar foto’s maak je makkelijk in Photoshop. Wil je meer foto’s? Bekijk dan de uitgebreide collage functie in Picasa.

Tip 9: Resolutie

resolutie

Hoe hoger de resolutie hoe beter, maar laat je niet leiden door pixels. 300dpi is zeker niet noodzakelijk, wij adviseren minimaal 80dpi. Bekijk hier de minimaal aanbevolen resolutie per formaat. Het is belangrijker dat de het onderwerp scherp is en dat er zo weinig mogelijk ruis in de foto zit. Gebruik dus bij voorkeur een lage ISO waarde op de camera. Controleer of er scherp is gesteld op je onderwerp en zorg voor een korte sluitertijd.

Tip 10: Check service

Xpozer foto_expert

Voldoet je foto niet aan de specificaties en wil je geen kleiner formaat? Stuur dan je foto naar Arend Spaans. Ook als je je foto eerst wil laten controleren. Arend heeft bijna altijd een oplossing om je foto te vergroten op Xpozer!

Prijzen en formaten

Xpozer compleet met ophang frame:

RECHTHOEKIGE FORMATEN

Hieronder staan verschillende categorieën rechthoekige formaten welke gebaseerd zijn op de sensorverhouding van verschillende typen camera’s. Als je een formaat kiest welke overeenkomt met de verhouding van de camerasensor, dan hoeft er niets van je foto afgesneden te worden.

Bestellen kan door e-mail te sturen via de contactpagina.

3:2 (Full Frame, APS-C)

60×40 cm 1890×1260 of hoger €65,00

75×50 cm 3262×1574 of hoger €75,00

90×60 cm 2834×1890 of hoger €99,00

120×80 cm 3780×2520 of hoger €125,00

135×90 cm 4252×2835 of hoger €155,00

Bestellen kan door e-mail te sturen via de contactpagina.

4:3  (Micro 4/3, Compact, Telefoon)

60×45 cm 1890×1417 of hoger €68,00

80×60 cm 2520×1890 of hoger € 89,00

100×75 cm 3150×2362 of hoger €115,00

120×90 cm 3780×2835 of hoger €139,00

Bestellen kan door e-mail te sturen via de contactpagina.

5:4 (Grootbeeld film)

50×40 cm 1575×1260 of hoger €59,00

75×60 cm 2362×1890 of hoger €89,00

100×80 cm 3150×2520 of hoger € 121,00

VIERKANTE FORMATEN

Als je voor een vierkant formaat foto kiest, dan zal er altijd een gedeelte van de zijkanten van de foto afgesneden moeten worden.

Bestellen kan door e-mail te sturen via de contactpagina.

1:1 (Alle type camera’s)

40×40 cm 1260×1260 of hoger €55,00

45×45 cm 1417×1417 of hoger €59,00

50×50 cm 1575×1575 of hoger €65,00

60×60 cm 1890×1890 of hoger €89,00

75×75 cm 2362×2362 of hoger €99,00

80×80 cm 2519×2519 of hoger €109,00

90×90 cm 2835×2835 of hoger €125,00

PANORAMA FORMATEN

Als je voor een panorama formaat foto kiest, dan zal er altijd een gedeelte van de boven – en/of onderkant van van de foto afgesneden moeten worden. Bij grotere panorama formaten zal de foto gestitched moeten worden of zal er een combinatie van meer foto’s gemaakt moeten worden zoals een collage.

Bestellen kan door e-mail te sturen via de contactpagina.

2:1 (Alle type camera’s)

80×40 cm 2520×1260 of hoger €79,00

90×45 cm 2834×1417 of hoger €85,00

100×50 cm 3150×1575 of hoger €95,00

120×60 cm 3780×1890 of hoger €121,00

150×75 cm 4725×2362 of hoger €149,00

180×90 cm 5670×2835 of hoger €185,00


Bestellen kan door e-mail te sturen via de contactpagina.

3:1 (Alle type camera’s + Stitch)

120×40 cm 3780×1260 of hoger  €89,00

135×45 cm 4252×1417 of hoger €109,00

150×50 cm 4725×1575 of hoger €125,00

180×60 cm 5670×1890 of hoger €149,00


Bestellen kan door e-mail te sturen via de contactpagina.

4:1 (Alle type camera’s + Stitch)

160×40 cm 5040×1260 of hoger € 115,00

180×45 cm 5670×1417 of hoger € 129,00

200×50 cm 6230×1575 of hoger €139,00


Bestellen kan door e-mail te sturen via de contactpagina.

5:1 (Alle type camera’s + Stitch)

200×40 cm 6230×1260 of hoger € 129,00

BREEDBEELD FORMATEN

Als je voor een breedbeeld formaat foto kiest, dan zal er altijd een gedeelte van de boven – en/of onderkant van van de foto afgesneden moeten worden. Bij grotere breedbeeld formaten zal de foto gestitched moeten worden of zal er een combinatie van meer foto’s gemaakt moeten worden zoals een collage.

Bestellen kan door e-mail te sturen via de contactpagina.

16:9 (Alle type camera’s + Stitch)

80×45 cm 2520×1417 of hoger €79,00

160×90 cm5040x2835 of hoger € 169,00


Is 300dpi een vereiste?

Nee, het zal de kwaliteit van de foto ook niet verbeteren om in een fotobewerkingsprogramma, zoals Photoshop de resolutie “kunstmatig” flink te verhogen naar 300dpi. Er wordt op een kunstmatige manier meer puntjes worden aangemaakt door het programma.

Veel mensen denken dat 300 dpi vereist is, dit is absoluut niet noodzakelijk en ‘kunstmatig’ verhogen maakt het laden van je foto’s onnodig lang.

Welk bestandsformaat moet mijn foto zijn?

JPG. Om uw foto up te loaden kunt u het beste een JPG (JPEG) aanleveren. Standaard werken digitale fotocamera’s al met jpg. Een foto in JPG is van goede kwaliteit en is relatief klein, hierdoor gaat het uploaden sneller. Het verschil in kwaliteit tussen een JPG en TIFF is niet of nauwelijks zichtbaar in de afdruk. De maximale bestandsgrootte is 60mb.

Welk kleurprofiel is aan te raden?

sRGB of AdobeRGB. Dit wordt door digitale camera’s standaard al gebruikt. Het gebruik van andere profielen kan leiden tot kleurafwijkingen. CMYK bestanden worden afgeraden. CMYK bestanden hebben een beperkte en andere kleurruimte dan sRGB of AdobeRGB. Bij conversie naar CMYK worden een hoop kleuren weggegooid en hierdoor gaat de kwaliteit van je foto er in het algemeen op achteruit.

Veel gestelde vragen

V: wat zijn de aanleverspecificaties?

A: de aanleverspecificaties geven antwoord op voor de aanlevering van uw foto’s voor alle formaten Xpozers.

V: welk bestandsformaat moet mijn foto zijn?

A: JPG.

V: In welk kleurprofiel moet er aangeleverd worden ?

A: Aanlevering dient te geschieden in SRGB of RGB profiel.

V: moet mijn foto 300 dpi zijn?

A: nee, het menselijk oog ziet geen verschil meer als de resolutie boven 100dpi is. Dus is het zonde je foto kunstmatig 300dpi te maken. Bij ons is 90dpi goed, voor het mooie raden wij 100dpi aan.

V: de resolutie van m’n foto is te laag ?

A: je kan een ander formaat Xpozer kunnen kiezen of je moet een andere foto kiezen. of evt doorsturen met vraag te vergroten naar aangegeven afmetingen.

V: mijn fotobestand is te groot om up te loaden via de mail ?

A: U kunt kan het bestand direct naar mij toesturen via wetransfer. Vermeld er bij welk formaat Xpozer u wilt bestellen plus uw adresgegevens.

V: kan je na het bestelproces mijn foto scherper maken en afdrukken?

A: nee, dat is helaas niet mogelijk. Belangrijk is de foto al scherp gemaakt is.

V: wat is de levertijd van mijn bestelling?

A: na ontvangst van de betaling, wordt binnen 5 werkdagen uw bestelling geleverd. LET OP: de order zal pas uitgevoerd worden als de betaling binnen is.

V: wat zijn de verzendkosten van mijn bestelling?

A: wij hanteren voor alle bestellingen een tarief van €6,00 euro voor alle postverzendingen in Nederland. Heeft u meerdere Xpozers of samples bestelt in één bestelling, dan betaalt u éénmalig de verzendkosten.

V: is er ook een verzending naar Belgie?

A: Ja, U kunt een afleveradres in Belgie invullen. De verzendkosten blijven hetzelfde als voor een verzending in Nederland.

V: mijn bestelling is beschadigd aangekomen, wat nu?

A: neem contact op via de contact pagina en ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op.

V: hoe moet ik het Xpozer systeem in elkaar zetten?

A: Op deze productpagina van Xpozer vindt u een gebruikersfilm en ahndleiding hoe u de Xpozer in elkaar zet en u foto moet opspannen.

V: is hetzelfde Xpozer systeem voor zowel liggende als staande foto’s te gebruiken ?

A: ja, hetzelfde Xpozer systeem kan gebruikt worden voor zowel liggende als staande foto’s. Dit maakt voor het Xpozer systeem geen verschil.

V: kan ik mijn Xpozer met een spijker, schroef of punaise ophangen?

A: ja, standaard wordt er bij de Xpozer een schroef met bijbehorende plug (6mm) geleverd, zodat de foto stabiel en solide aan de muur hangt. Het gebruik van spijker of punaise is ook mogelijk in combinatie met een stukje dubbelzijdig tape dat aan de achterzijde van de ophanghaak is bevestigd. Let wel op dat niet elke type muur hiervoor geschikt is! ( eigen risico )

V: hoe houdt het fotomateriaal zich met vochtigheids- en temperatuurswisselingen?

A: De afdruk wordt gemaakt op een speciaal hoogwaardig kunststof. De afdruk en Xpozer frame zijn zo ontwikkeld dat het altijd strak blijft, ook als de luchtvochtigheid toeneem of als de temperatuur toeneemt. Zelfs als er bijvoorbeeld een lichtspotje boven hangt of als hij nat wordt. Het materiaal is verder voorzien van een ‘lightblock’, hierdoor schijnt er geen licht door en is het frame zelfs niet zichtbaar als hij op een raam wordt opgehangen.

V: kan ik mijn Xpozer aan koorden ophangen?

A: Ja, je kan de Xpozer met de bijgeleverde klemclips ophangen aan twee koorden. Je klikt gemakkelijk twee klemclips op het spansysteem, waarin vervolgens de twee haakjes van de koorden worden gehangen.

V: wat is een wisselfoto?

A: dit is een losse fotoafbeelding met voorgeplakte hoeken. Dus heeft uw klant al een Xpozer systeem, dan kan hij of zij het Xpozer systeem opnieuw gebruiken in combinatie met een wisselfoto. Dan heeft de klant weer voordelig een nieuwe foto aan de muur hangen. Let wel op het formaat van het Xpozer systeem en het formaat van de wisselfoto, deze moeten wel overeenkomen.

V: kan ik de Xpozer meerdere keren gebruiken voor andere foto’s?

A: ja, dat is de kracht van de Xpozer, dat de klant met 1 Xpozer meerdere favoriete foto’s kunt ophangen. De Xpozer is steeds opnieuw te gebruiken.

V: is de fotoafbeelding krasvast?

A: het materiaal is niet krasvast. Er wordt een beschermvel bijgeleverd om de foto te beschermen als deze opgespannen wordt. Zodra de foto wordt opgehangen is, is de kans op beschadigingen erg klein. Ook de verpakking is zo ontworpen dat de foto-afdruk netjes beschermd blijft, voor transport of om te bewaren.

V: kan is de fotoafbeelding schoonmaken?

A: ja, met een droge zachte doek of plumeau. Belangrijk is dat er geen vocht wordt gebruikt bij het schoonmaken. Je kan de fotoafbeelding met een zachte strijk afnemen.

V: kan ik losse onderdelen nabestellen?

A: stuur een mail via de contact pagina en geef aan welke onderdelen je zou willen nabestellen.

V: wat is beter een tiff bestand aanleveren of een jpg?

A: JPG. In theorie kan een tiff meer informatie opslaan over een beeld (aantal bits en zonder compressie). Het verschil tussen een tiff en een jpg zal in de praktijk/afdruk niet zichtbaar zijn. Wij raden daarom een normale jpg aan, omdat we vaak zien dat er gewoon een jpg wordt opgeslagen als tiff, waardoor alleen het bestand groter wordt en de kwaliteit hetzelfde blijft.

Wilt u een Xpozer bestellen ? Neem contact met mij op

Privacy-statement:

Arend Spaans

Telefoon: 06-29096230.

Postbus 454 1740 AL Schagen.

Volg mij

Studio

Studio: uitsluitend op afspraak.

Antonie van Leeuwenhoekweg 35.

2408 AK Alphen aan den Rijn.

Pin It on Pinterest

Share This