Focus Stacking / Pro-Capture

Data: n.n.b.

Let op !! Dit is een Olympus OM-D only workshop!

Arend Spaans en Anne Loos organiseren een workshop Focus stacking en pro-capture.

Macro is een geweldig mooi onderwerp, maar waar u vaak tegenaan zult lopen is dat u weinig scherptediepte haalt in uw beeld. In dat geval in Focus stacking een mooie uitkomst.

Arend zal u hier alles over vertellen en bijstaan in de vlindertuin. Hoe stelt u het in? wat zijn belangrijke tips? Gebruikt u een statief of is het beter uit de hand? Welke standpunten kiest u? Waarom wel of geen autofocus? etc. etc.

Anne gaat pro-capture uitleggen en hoe u dat toepast om vlinders in vlucht te fotograferen of momenten welke u normaal gesproken gaat missen omdat de vlinders te snel zijn. Hoe stelt u de camera in? Hoe past u Pro-capture toe in het veld? Allerhande tips welke voorbij zullen komen zowel in de presentatie als in de vlindertuin.

De presentatie/uitleg wordt ondersteund met eigen beeld van Arend en Anne en duurt ongeveer 45 minuten. Aansluitend zullen wij u helpen uw camera in te stellen op de genoemde functies waardoor u snelt leert switchen tussen Stack en Procapture. Daarna gaan we de vlindertuin in waar een prachtig nieuw gedeelte is aangelegd met voldoende licht!

Om half 2 sluiten we af met een drankje en een tosti. U kan dan nog vragen stellen. Daarna bent u natuurlijk vrij om terug de vlindertuin in te gaan om verder te fotograferen. Wellicht doen wij zelf ook nog een rondje vlinders ;-).

Er is bewust gekozen om deze workshop op een doordeweekse dag te organiseren vanwege de relatieve rust in de vlindertuin. Zo hebben we meer bewegingsvrijheid en zal u minder gestoord worden door langslopend publiek.

Voorwaarde voor deze workshop is dat u een Olympus  OM-D camera bezit welke Focus stacking EN/OF Pro-capture aan boord heeft. Mocht u in het bezit zijn van een Olympus camera welke wel uitgerust is met Focus Stacking maar niet met Pro-capture, dan helpen we u zo goed mogelijk op weg met een alternatieve functie in uw camera!

Focus stacking is aanwezig op de volgende camera’s

OM-D E-M5 mark II ( na firmware update ) Arend kan ter plekke uw camera updaten indien nodig.

OM-D E-M1 ( na firmware update ) Arend kan ter plekke uw camera updaten indien nodig.

OM-D E-M1 Mark II.

OM-D E-M1X.

Pro-capture is aanwezig op de volgende camera’s

OM-D E-M1 Mark II.

OM-D E-M1X.

 

Objectief keuze? zie onder bij veelgestelde vragen!
 
© Anne Loos
© Arend Spaans
© Anne Loos

"Een hele leuke sfeer, Gezellige cursisten, goede uitleg over alles en genoeg mogelijkheden om vragen te stellen"

"Geen vraag leek ze teveel. Vervolgens hebben wij uitgebreid de tijd gekregen om het geleerde in de praktijk te brengen"

"Heel duidelijk uitgelegd door Arend en Anne.Nu nog heel veel oefenen"

"Een hele leuke workshop, absoluut een aanrader"

 
Data: 10 september
Locatie: Leidschendam ‘Vlinders aan de Vliet
 
Data: 23 september
Locatie: Harskamp ‘Passiflorahoeve’
 
Incl. drankjes, uitgebreide lunch en toegang tot de vlindertuin.
 
Tijd: 10.30 uur tot ± 15.00 uur.
 
Een kleine werkgroep zodat we voldoende ruimte hebben voor de fotografie / praktijk.
 
U neemt op deze dag mee uw camera, objectieven, volle accu’s en lege geheugenkaart en evt. statief mee.
 
Opleidingen / Workshops  en Masterclasses zijn aftrekbaar van de belasting. Ontdek uw mogelijkheden en Investeer in u zelf.
 
 

Veel gestelde vragen

Welke Olympus camera heb ik nodig voor deze workshop?

Voor deze workshop heeft u een Olympus OM-D camera nodig. 

Het is mooi als u beide functies op uw camera heeft zitten maar u bent natuurlijk ook welkom als er maar 1 van de 2 functies op zit. ( Focus stacking ) We helpen we u zo goed mogelijk op weg met een alternatieve functie in uw camera voor Pr0-capture!

Focus stacking is aanwezig de volgende camera’s

OM-D E-M5 mark II ( na firmware update ) Arend kan ter plekke uw camera updaten, maar thuis zelf doen heeft de voorkeur.

OM-D E-M1.

OM-D E-M1 Mark II.

OM-D E-M1X.

Pro-capture is aanwezig op de volgende camera’s

OM-D E-M1 Mark II.

OM-D E-M1X.

 

Welke Olympus objectieven zijn geschikt?

Focus stacking is alleen mogelijk met de volgende Olympus objectieven: 8mm F1.8 fisheye, 7-14mm F2,8, 12-40mm F2.8, 30mm macro, 60mm macro, 12-100mm F4.0, 40-150mm F2.8 en de 300mm F4.0

Voor vlinders in vlucht en pro capture zijn de Olympus 40-150mm F2.8 en 12-100 F4.0  geschikt. Eventueel met 1.4 /2.0 teleconverter op de 40-150mm F2.8 of de 300mm F4.0. De 60mm F2.8 zou ook nog kunnen maar is wel kort qua afstand. Andere merken werken niet in de Pro capture L stand en zijn dus niet geschikt.

Wel of geen statief meenemen?

U kunt uw eigen statief meenemen maar of u deze gaat gebruiken is aan u zelf.

Wij gebruiken bij dit soort fotografie eigenlijk geen statief. Voor de statische shots  ( evt stack ) is het misschien aan te raden. Beter mee verlegen dan om verlegen 😉 In de auto laten liggen kan altijd.

Lunch?

Leidschendam:

We sluiten omstreeks 13.30 uur af met een tosti en wat drinken. Er is geen mogelijkheid om uitgebreid te lunchen in de vlindertuin te leidschendam. Wilt u aansluitend van een uitgebreide lunch genieten raden wij u aan om naar het van der Valk hotel ‘de gouden Leeuw‘ te rijden een paar minuten verderop. ( Voorschoten )

Harskamp en Luttelgeest:

Omstreeks 13.00 uur krijgt u een uitgebreide lunch voorgeschoteld. Na de lunch duiken we nog een uurtje de tuin in en sluiten af om 15.00 uur.

Waarom verschillen de tarieven?

De tarieven voor deze workshop variëren. Dit komt mede omdat we meer (reis) kosten maken en tevens verzorgen wij in Harskamp en Luttelgeest een smakelijke lunch. 

 

 

Waar vind de workshop plaats ?

De workshop vind plaats in in de vlindertuin vlinders aan de vliet te Leidschendam, Passiflorahoeve te Harskamp of de Orchideeën Hoeve te Luttelgeest

Bereken via Google maps uw route en reistijd uit.

Workshop of Masterclass op uw locatie? Vraag naar de voorwaarden.

Hoe kan ik bestellen / betalen ?

U kunt direct bestellen en veilig online betalen via IDEAL of bankoverboeking.

Fiscaal ?

Opleidingen / Workshops  en Masterclasses zijn aftrekbaar van de belasting. Ontdek uw mogelijkheden en Investeer in u zelf.

Vragen ?

Neem gerust contact met mij op.

privacy statement

Arend Spaans

Telefoon: 06-29096230 | 0224-722364.

Postbus 454 1740 AL Schagen.

Volg mij

Studio

Studio: uitsluitend op afspraak.

Schrepel 5D 1648 GC De Goorn.

Pin It on Pinterest

Share This