broncolor siros L

broncolor  presenteert: de compacte en mobiele Siros L

Accu Powered. Studio Kwaliteit.

Nieuw-Vennep, 17 mei 2016: Transcontinenta, de importeur van broncolor in Nederland, introduceert vandaag een uniek nieuw broncolor product: de Siros L.

Met de Siros L is broncolor erin geslaagd om één van de meest krachtige compacte, mobiele en veelzijdige monolights te produceren die momenteel op de markt verkrijgbaar is. De Siros 800 L is, net als de wat kleinere versie de Siros 400 L, een waar genie in het aanbieden van optimaal licht aan de veeleisende fotografen. Perfect voor gebruik buiten op locatie door de geintegreerde accu.

De geheel nieuwe Siros L geeft de filosofie van broncolor in zijn zuiverste en meest compacte vorm weer. Onovertroffen flitsduur en snelle laadtijden samengevoegd in een pakket van betrouwbare technologie met een intuïtief besturingssysteem.

Optimaal licht, compact en mobiel

De Siros L is broncolor’s nieuwe accu gevoede compacte monolight die ambitieuze professionele fotografen de mogelijkheid biedt om nu ook in een mobiele vorm te genieten van de perfecte belichtingsmogelijkheden. Of het nu op locatie of in de studio is, fotografen hebben daarbij altijd de beschikking over zeer snelle recycletijden en ultra korte flitstijden.

De Siros L beschikt over de meest up-to-date lithium-ion accu en hiermee kan de Siros L met één acculading tot wel 440 flitsen op vol vermogen verzorgen ( 400 L ). Indien er met minder vermogen gefotografeerd wordt, kan men uiteraard nog langer door werken. De accu kan worden gebruikt binnen een breed temperatuurbereik van -10° tot 60° C.

Zodra de stroom is opgebruikt, kan de Siros L accu volledig worden opgeladen in slechts 75 minuten.

ECTC technologie.

De Siros L maakt gebruik van broncolor’s unieke ECTC technologie, voor een gegarandeerde constante kleurtemperatuur over het gehele regelbereik, die ook al jaren wordt gebruikt in de bekende Scoro en Move generatoren. Cut-off technologie regelt de flits-curve en garandeert voor de Siros L een flitsduur van maximaal 1/19.000 s ( T0.5 400L speedmode ).

De Siros L is snel want binnen 0,03 seconden is hij weer gereed om te flitsen. Het enorme regelbereik, tot 9 f-stops, resulteert in vermogen zo laag als 2 joules en geeft de fotograaf een onbeperkte keuze aan diafragma’s.

“bronControl” app.

Alle Siros L functies zijn eenvoudig en op afstand te bedienen via de “bronControl” app, die zijn eigen WiFi-netwerk creëert.  Alle basisfuncties van de broncolor Siros L kunnen worden bediend met behulp van de verder geupdate “bronControl” app.

Zodra de Siros L wordt verbonden met het WiFi-netwerk, wordt elk apparaat duidelijk geïdentificeerd door verschillende gekleurde LED’s en kunnen ze bediend worden met behulp van een smartphone of tablet. De fotograaf kan met behulp van deze app. alle benodigde instellingen op de camera maken. Handig en eenvoudig.

Dat bespaart tijd en laat de fotograaf zich beter concentreren op zijn of haar werk. Dit zorgt ervoor dat de Siros L altijd snel en eenvoudig te gebruiken is, zowel in de studio als op locatie. De “bronControl” app. is beschikbaar voor zowel Apple als Android platform en gratis te downloaden via de desbetreffende app. stores.

LED licht.

Dankzij zijn compacte formaat en de voeding via de accu, is de Siros L absoluut perfect te gebruiken buitenshuis. Uiteraard kan de Siros L ook worden ingezet in de studio waarbij deze eenvoudig in bestaande andere broncolor studio-apparatuur kan worden geïntegreerd.

De 25-watt LED-modules bieden een helder instellicht met een kleurtemperatuur van 3.000K. Dit komt overigens overeen met de kleurtemperatuur van het halogeen instellicht van de Siros units die uitgevoerd zijn met een netvoeding

De Siros familie.

Naast de 800 Joules-versie voor fotografen die weigeren om compromissen te sluiten ten aanzien van power, is er de Siros 400 L versie. Deze uitvoering is net iets kleiner en lichter en biedt daarmee ongeveer 50% van de energie van zijn grotere broer. Met de komst van de Siros L uitvoeringen is de Siros lijn nu, met de reeds bestaande Siros S producten, echt een familie.

De Siros L kan worden gebruikt in combinatie met het gehele assortiment broncolor lichtvormers. broncolor biedt ’s werelds meest uitgebreide assortiment aan lichtvormers. Siros is volledig geïntegreerd in dit systeem voor onbeperkte creatieve mogelijkheden. Veel lichtvormers, zoals softboxen, reflectoren en zeker de Para’s, zijn parabolisch en kunnen alleen dan een optimale lichtopbrengst en kwaliteit genereren als de lichtbron zo dicht mogelijk bij het centrale punt in de reflector wordt geplaatst.

Dit is de reden waarom broncolor voor de Siros L bewust gekozen heeft voor een externe flitsbuis om op die manier het perfecte licht te kunnen overbrengen.

Siros L uitvoeringen.

Zoals gezged komt de Siros L in zowel een 400 als een 800 Joules uitvoering. Dit zijn zogenaamde stand-alone units en voorzien van RFS 2.1 ontvanger voor draadloze communicatie, een accu, acculader en geleverd in een specifieke tas ter bescherming.

Daarnaast is er voor beide varianten de zogenaamde Siros L Outdoor Kit 2 en deze betsaat uit twee keer een Siros L, 2 accu’s, accu oplader, softbox (60×60) incl. adapter ring, synchronisatiekabel van 5 meter, paraplu silver/zwart met 85cm doorsnede en perfect verpakt in een stevige outdoor trolley annex rugtas.


Prijzen en beschikbaarheid.

De prijzen voor de nieuwe Siros L starten voor een Siros 400 L bij € 1.700,00 excl. BTW en voor de 800 L bij € 2000,00 excl. BTW.  De diverse Siros L uitvoeringen zullen overigens vanaf juli verkrijgbaar zijn bij importeur Transcontinenta B.V.

Arend Spaans

Telefoon: 06-29096230 | 0224-722364

Postbus 454 1740 AL Schagen

 

Volg mij

Studio

Studio: uitsluitend op afspraak

Schrepel 5D 1648 GC De Goorn

Pin It on Pinterest

Share This