OM Digital Solutions

Olympus camera divisie is per 1 januari 2021 overgenomen door OM Digital Solutions. De filosofie blijft echter hetzelfde. Hoewel dit een nieuw bedrijf is, beloven we dat we, met dezelfde passie en filosofie voor het maken van camera’s zullen doorgaan zoals ontwikkeld in de 84 jaar als Olympus.

Bij een terugblik op de rijke geschiedenis van Olympus camera’s mogen we een ontwerper met de naam Yoshihisa Maitani niet vergeten te noemen, de ontwerper die betrokken was bij de ontwikkeling van een aantal camera’s die hun naam in de fotografische geschiedenis achterlieten en voor een omwenteling in de industrie zorgden, waaronder gerenommeerde cameramodellen zoals de Olympus PEN (1959), Olympus PEN F (1963), Olympus OM-1 (1972), en Olympus XA (1979).

Maitani liet enkele woorden voor ons achter: “Ik heb het Olympus DNA niet geërfd, en heb het ook niet geleerd. Ik hield gewoon van het maken van foto’s, en vond dat dit noodzakelijk was, en dus heb ik al mijn inspanningen eraan gewijd”. Om aan de behoeften van de fotografen te voldoen, is de filosofie van ons bedrijf zonder twijfel gebouwd met de vastberadenheid en de strijdlust van Maitani in het achterhoofd.

Omdat we een nieuwe start als OM Digital Solutions maken, willen we onze identiteit overbrengen aan iedereen die van Olympus-camera’s houdt, terwijl we terugkijken op de prestaties en woorden van Maitani.

Arend Spaans

Telefoon: 06-29096230.

Postbus 454 1740 AL Schagen.

Volg mij

Studio

Studio: uitsluitend op afspraak.

Antonie van Leeuwenhoekweg 35.

2408 AK Alphen aan den Rijn.

Pin It on Pinterest

Share This